Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
    
Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Άνοιξε…κολυμβητήριο στον Άγιο Δημήτριο.

Άνοιξε…κολυμβητήριο στον Άγιο Δημήτριο.

E-mail Εκτύπωση

Από αλλού το περιμέναμε, και τελικά, από αλλού μας ήρθε το κολυμβητήριο στον Άγιο Δημήτριο. Ένα έργο, που μας το είχε τάξει…προεκλογικά η τωρινή δημοτική αρχή και το είχε θέσει ως προτεραιότητα στον κατάλογο των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν το είδαμε ποτέ. Όμως ο Άγιος Δημήτριος από εφέτος το καλοκαίρι απέκτησε κολυμβητήριο, χάρη στο μεράκι και τη φιλοδοξία δύο ανθρώπων, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι καν κάτοικοι της περιοχής.
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ράτσε Βόικο είναι προπονητής κολύμβησης. Ήρθε στην χώρα μας το 1992, και διετέλεσε προπονητής στον Εθνικό, στον Ολυμπιακό και στην Άνω Γλυφάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ομοσπονδιακός προπονητής. Μαζί με τον Ντράγκαν Άντριτς, δύο φορές χρυσό ολυμπιονίκη στο water polo, (με τα χρώματα της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας), σημερινό προπονητή του Παναθηναϊκού στο πόλο, δημιούργησαν έναν πολύ όμορφο και φιλόξενο χώρο στην περιοχή μας.
Όταν τους θέσαμε την ερώτηση: «Πώς σας ήρθε η ιδέα να φτιάξετε ένα κολυμβητήριο», ο κ. Βόϊκο απάντησε: «Ήταν όνειρο ζωής για εμάς να δημιουργήσουμε κάποτε ένα κολυμβητήριο. Ψάξαμε όλες τις περιοχές της Αττικής για να βρούμε ποια έχει ανάγκη από το να γίνει κάτι τέτοιο. Η Ν. Σμύρνη έχει δύο κολυμβητήρια, η Ηλιούπολη έχει και αυτή, όπως και ο Άλιμος. Στον Άγιο Δημήτριο όμως, δεν υπάρχει κολυμβητήριο» ανέφερε για να συνεχίσει: «Ειλικρινά μας έκανε τρομερή εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος Δήμος, όπως ο δικός σας, με περισσότερους από 120.000 κατοίκους, δεν έχει κολυμβητήριο»;
Ο κ. Άντριτς συμπλήρωσε: «Δεν το πολυσκεφτήκαμε. Εφόσον κάναμε την έρευνα αγοράς, καταλήξαμε στον Άγ. Δημήτριο και αμέσως ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ευρέσεως χώρου», ενώ ολοκληρώνοντας τόνισε: «Πιστεύω πως ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα πάρει την τελική του μορφή, θα ικανοποιήσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό άνθρωπο που θα επισκεφτεί την πισίνα μας».

Λίγα στοιχεία για το κολυμβητήριο

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην οδό Μενελάου 175, σ’ έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο, που πληροί όλες τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και αισθητικής. Επίσης διαθέτει αυτόνομο χώρο στάθμευσης. 
Η πισίνα έχει μήκος 20 μέτρα και έχει 4 διαδρομές.
Το κολυμβητήριο διατίθεται για τις ακόλουθες δραστηριότητες:
• Εκμάθηση κολύμβησης για όλες τις ηλικίες
• Προαγωνιστική και αγωνιστική κολύμβηση (4-14 ετών)
• Baby swimming
• Agua Aerobic για γυναίκες
• Ελεύθερη κολύμβηση για το κοινό (όλες τις ηλικίες).

Το ωράριο του κολυμβητηρίου είναι: Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 8:00-23:00.
Οι ώρες κοινού είναι από τις 8:00-10:00 π.μ., 14:00-16:00  και από 21:00- 23:00.
Οι κολυμβητές χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά υγείας από καρδιολόγο και δερματολόγο, να φέρουν οπωσδήποτε μαζί τους, μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτα, σκουφάκι, γυαλιά και να κάνουν απαραιτήτως ένα ντους πριν μπουν στην πισίνα, για να τηρούνται έτσι οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής λειτουργίας. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν αποδυτήρια, γυναικών-αντρών, ντουζιέρες και ξεχωριστά ντουλαπάκια για τιμαλφή.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 6907831683 * 211-7106044.

Οι αθλοδιακοπές…«πέρασαν»
από εκεί

Οι πρώτοι κολυμβητές της πισίνας ήταν τα παιδάκια του Δήμου μας, που πήραν μέρος στις Αθλοδιακοπές 2009, καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε και κολύμπι σε πισίνα. Ο κ. Βόϊκο και ο κ. Άντριτς, παραχώρησαν δωρεάν, την πισίνα στον Αθλητικό Οργανισμό προκειμένου τα παιδιά να μυηθούν στα μυστικά της κολύμβησης. «Θα κάνουμε το ίδιο και την επόμενη χρονιά» δεσμεύτηκαν αμφότεροι οι δημιουργοί του υπέροχου αυτού χώρου.
Επίσης να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, πως στην πισίνα διδάσκουν πολύ μεγάλα ονόματα του υγρού στίβου, με πρώτο και καλύτερο αυτό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας με τα χρώματα της Ελλάδας, Νέρι Νιαγκουάρα.
Στον χώρο βρίσκεται συνεχώς ένας ναυαγοσώστης, καθώς κι ένας γιατρός που εποπτεύει καθόλη τη διάρκεια που λειτουργεί η πισίνα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 56 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν